Onsdagstræf

Onsdagstræf er hyggeligt samvær og spændende foredrag i ét. Hver anden onsdag i lige uger i sæsonen, mødes vi i Sct. Peders Kirkes Sognelade kl. 10.00-11.30. En typisk onsdag starter med en fællessang, dernæst kaffe og brød, og så et foredrag – vi runder tillige af med en sang. Deltagerne er oftest seniorer, men alle er naturligvis velkomne. Stemningen er god disse onsdage, og der er mulighed for en snak omkring bordet over kaffen.

Det er gratis at deltage, men kaffe og brød koster 25,- kr. Alle de indkomne midler går ubeskåret til Sct. Peders Kirkes Julehjælp, der hvert år i december deles ud til værdigt trængende ansøgere.

6. september 2023 kl. 10.00:

Matador og modernitet - hvordan vi blev dem, vi er.

Hvorfor bliver tv-serien Matador ved at fascinere? Hør et hæsblæsende foredrag om den udødelige TV-serie om en flok fiktive danskere i en fiktiv provinsby og deres kamp med og mod den udvikling, som har gjort os til dem, vi er. Andreas Christensen (f 1969) er sognepræst på Nørrebro (Hellig Kors Kirke) og tillige stabspræst ved Forsvarsakademiet.

 

20. september  2023 kl. 10.00:

Fra ghettogirl til landpræst

Sognepræst i Tårnborg Kirke Nina Dyrhoff Nyegaard fortæller om at vokse op i den mulitkulturelle ghetto Vollsmose og ende som sognepræst i et landsogn på Vestsjælland. Turen går gennem barndom, ungdom og dansen på de bonede gulve blandt akademikere.

 

4. oktober  2023 kl. 10.00:

 

18. oktober  2023 kl. 10.00:

 

1. november  2023 kl. 10.00:

Skandinaver i den sydafrikanske krig 1899-1902

Historiker Peter Agerbo Jensen fortæller om de skandinaviske skæbner, der blev hvirvlet ind i den sydafrikanske krig. Han kommer særligt ind på det omfattende svenske missionsvirke i landet i 1800-tallet samt boernes tilhørsforhold til Dopper-sekter. En retning, der har visse træk til fælles med Amish-sekter.

 

15. november kl. 14.00 - 15.00:

Færgen er i havn om få minutter!

Carsten Holm har været færgentusiast, så længe han kan huske. I foredraget fortæller han om dansk færgefart generelt, men især om Storebæltsoverfartens historie. Foredraget har altså i høj grad også lokal interesse.

 

29. november kl. 14.00 - 15.00:

Juleafslutning med Gulli Odsbøl

Traditionen tro holder Gulli Odsbøl juleafslutning med sang og fortælling. Denne dag er der skruet ekstra op for hyggen!